UVC + Réz ionizátor

A Blue Lagoon UV-C ionizáló készülék az úszómedencék/fürdőtavak vizének tisztítására szolgáló berendezés, amely az UV-C sugárzással kombinált rézelektrolízis elve alapján működik.

 

Blue Lagoon UV-C ionizáló készülék: 20.000 – 40.000 – 75.000

 

“A Blue Lagoon UV-C ionizáló készülék az úszómedencék/fürdőtavak vizének tisztítására szolgáló berendezés, amely az UV-C sugárzással kombinált rézelektrolízis elve alapján működik. A Blue Lagoon UV-C ionizáló készüléket a csővezetékben, az vízszűrő/filter után kell elhelyezni.”

 

Működés

Az úszómedence/fürdőtó vize átáramlik a Blue Lagoon UV-C ionizáló készülék házán. A házban van elhelyezve az UV-C lámpa, valamint a rézelektrolízis-egység, azaz az ionizáló. A rézelektrolízis-egység minimális mennyiségű réziont juttat a házon átáramló vízbe. A rézionok (Cu2+) pozitív töltésűek, és tönkreteszik a baktériumok, a vírusok és más alacsonyabb rendű organizmusok (pl. algák) sejtfalát. A megsérült sejtfalú organizmusok nem tudnak tápanyagot felvenni, emiatt nem tudnak szaporodni. Azt a folyamatot, amelynek során a réz pozitív töltésűvé válik, rézelektrolízisnek nevezzük.
A vízben lévő réz fertőtlenítő hatást fejt ki az uszoda/fürdőtó vizére, és fertőtlenítő hatása összehasonlítható a klór fertőtlenítő hatásával. A Blue Lagoon UV-C ionizáló készülékben elhelyezett UV-C lámpa UV-C fényt bocsát ki. A kibocsátott UV-C fény 253,7 nm hullámhosszúságú UV-C sugárzást hoz létre, amely a baktériumokat, a vírusokat és az egyéb alacsonyabb rendű organizmusokat elpusztítja. A készülék hosszúsága következtében a vizet hosszabb ideig éri a nagy mértékű sugárzás, ami tönkreteszi a baktériumokban, a vírusokban és más alacsonyabb rendű organizmusokban a DNS-láncot.
A készülék belső része 316L rozsdamentes acélból készül, amely visszaveri az UV-C sugárzást, és a hatékonyságot akár 35 százalékkal növeli.

 

Blue Lagoon UV-C Ionizator

Blue Lagoon UV-C

 
A vízben lévő réz fertőtlenítő hatást fejt ki az uszoda/fürdőtó vizére, és fertőtlenítő hatása összehasonlítható a klór fertőtlenítő hatásával. A Blue Lagoon UV-C ionizáló készülékben elhelyezett UV-C lámpa UV-C fényt bocsát ki. A kibocsátott UV-C fény 253,7 nm hullámhosszúságú UV-C sugárzást hoz létre, amely a baktériumokat, a vírusokat és az egyéb alacsonyabb rendű organizmusokat elpusztítja. A készülék hosszúsága következtében a vizet hosszabb ideig éri a nagy mértékű sugárzás, ami tönkreteszi a baktériumokban, a vírusokban és más alacsonyabb rendű organizmusokban a DNS-láncot. A készülék belső része 316L rozsdamentes acélból készül, amely visszaveri az UV-C sugárzást, és a hatékonyságot akár 35 százalékkal növeli.
A kutatások kimutatták, hogy az UV-C fény az uszoda/fürdőtó vizének akár 80% fertőtlenítheti, míg a réz fertőtlenítő hatása az uszoda/fürdőtó vizére akár 20 % is lehet. Feltételezve, hogy ezek az értékek 100%-ban pontosak, az UV-C fény és a rézelektrolízis kombinálása lehetővé teszi, hogy vegyszerek használata nélkül sem jelent kockázatot az úszás.
A Blue Lagoon UV-C ionizáló készüléknek köszönhetően az uszoda/fürdőtó fertőtlenítése hatékonyan és biztonságosan megoldható, a vízminőség tartósan kitűnő marad.

 

Az UV-C lámpával történő vízkezelés előnyei:

 • friss, tiszta és teljesen átlátszó vizet biztosít;
 • a vizet hatékonyan és biztonságosan fertőtleníti;
 • biztosítja az uszoda/fürdőtó csíramentességét;
 • gátolja a gombák és a baktériumok keletkezését, valamint az algásodást;
 • a klórvegyületek és az egyéb vegyszerek felhasználása 100 százalékkal csökkenthető;
 • a kötött klórt az UV-C fény lebontja; – a hagyományos módszereknél környezetkímélőbb.

 

Blue Lagoon UV-C működési ábrája

UV-C működési ábrája

 

Az UV-C ionizáló készülék jellemzői:

 • lehetővé teszi az uszoda/fürdőtó vízének fertőtlenítését klór használata nélkül;
 • * 80 % fertőtlenítés az UV-C lámpa segítségével;
 • * 20 % fertőtlenítés a rézelektrolízis segítségével;
 • a 316L rozsdamentes acél ház a visszaverődés következtében az UV-C lámpa hatékonyságát akár 35 százalékkal növeli;
 • az UV-C lámpa és a rézelektrolízis-egység két úszószezonon keresztül használható;
 • könnyű beépítés és karbantartás;
 • két év jótállás a gyártási hibákra;
 • Blue Lagoon UV-C ionizáló készülék földelve van.

 

Blue Lagoon UV-C Ionizator ár
UV-C Ionizator banner

Hagyjon válaszüzenetet

Nincs megjeleníthető hozzászólás
Legyen Ön az első hozzászóló